social Media Manager

Teljes állás

Jelleg

Távmunka

Helye

3+ év

Tapasztalat

Folyamatos

Időtartam

40

Heti óra

Áttekintés

Social Media Managerként a közösségi platformokon képviseled majd a csapatot és az ügyfeleinket. Elsősorban LinkedIn, Facebook, Twitter és Pinterest csatornákon. Másodsorban az összes többi nagyobb közösségi felületen. Posztokat írsz, tervezed az online kommunikációt, reagálsz a beérkező kommentekre.

Kifejezetten előnyt jelent az analitikus szemlélet. Ha készítettél már Tone of Voice guide-ot, ismersz social analytics szoftvereket és képes vagy a kommunikációd a mért adatok alapján módosítani. 

Az Astro 2015-ben alakult performancia ügynökség. A portfóliónk zömében nemzetközi tevékenységre fókuszál. Értékeink között szerepel a transzparencia, a munka és az eredmények szeretete és az együttműködő közösség kialakítása. Teljesen digitális életet élünk, nincs irodánk, szoftverekkel vezetjük a munkánkat és ezeken a felületeken tartjuk a kapcsolatot egymással. 

Milyen képességeket keresünk benned:

Hogy jelentkezhetsz?

Küldj egy emailt a hr@marketingastro.com címre. A levelet Czakó Előd fogja elolvasni. A levél subject-jébe a pozíciót írd be! Kérlek figyelj arra, hogy a leveledben az email címed és a telefonszámod kimásolható legyen. Azaz legyen az is bele írva és ne kelljen a CV-dből bogarászni. A levélhez mellékelj egy önéletrajzot. A fényképes verzió preferált. 

Mi történik a jelentkezésed után?

Az egyes állás ajánlatainkra 10 – 70 ember között szoktak jelentkezni. A jelentkezők adatait összegyűjtjük egy spreadsheetbe a könnyebb kezelhetőség végett. 

A leveled feldolgozásakor kapsz egy emailt valakitől a csapatból, aki rögzítette a jelentkezésed. Ez lehet egy jelzés, hogy mikor jön további info és lehet az is, hogy a CV-d alapján nem tudunk tovább menni. 

A projekt manager munkakörtől kezdve a juniorig minden esetben alkalmazunk valamilyen próba feladatot. Ez mindig úgy van kialakítva, hogy jellemezze a munkát amit az adott pozícióban végezni fogsz. 

Ha a próba feladatod alapján tovább tudunk menni, akkor meghívunk egy személyes interjúra. Ennek a keretében küldünk a szervezetről egy bemutatkozó videót és kapsz egy rövid, tételes emailt amiből a gyakori kérdésekre választ kaphatsz. 

A személyes interjú minden esetben két dologról szól. A gyakorlati készségek felméréséről és az összhang keresésről. 

Eddig nem volt rá példa, de leginkább azért mert nagyon gyors rekrutációs köröket folytattunk. Most már elképzelhető, hogy lesz, de csak akkor ha több mint 2 nagyon jó jelöltünk van.

Valamilyen formában értesítünk minden jelentkezőt. Ez alól csak akkor van kivétel, ha totál fogalmatlan jelentkezés érkezik, ami nem felel meg a formai követelményeknek. 

Minden más esetben legalább írásban jelezzük, hogy nem haladunk tovább az adott jelöltel. 

Várjuk a jelentkezésed!