Konverzió optimalizálás

CRO Analytics

Nem elegendő forgalmat behozni az oldalra, ott is kell tartani. Ráadásul nem csak ott tartani kell a látogatókat, hanem a kívánt üzleti cél felé terelni is őket. Ezt oldja meg a konverzió optimalizálás.

Apró részletekben a siker

Oldal- optimalizálás

A konverziós ráta optimalizálása a honlap különböző elemeinek tesztelésével történik. Alapját képzi a precízen felállított analitikai mérés.

Telepítjük GTM vagy natív módon a Google Analyticset az oldal mérésének tökéletesítése érdekében. Enélkül nincs CRO. 

Heti-havi rendszerességgel javaslunk fejlesztési listát. A/B teszteléssel mérjük a sikerességét. A végeredményt riportáljuk.

A kidolgozott változtatási elképzeléseket telepíteni is tudjuk, nem csak tervezni. WordPress és más CMS rendszerekben fejlesztünk.

A fő mérőszámok az oldalon töltött idő, átkattintási arány vagy a visszafordulási arány. A cél ezek fejlesztése. Természetesen a konverziós arány a legfontosabb mindközül.

A legnagyobb kihívás a CRO tevékenység során ha nincsenek a javaslatok átvezetve az oldal végleges verziójára.

Konverziós százalék fejlesztése

A közös munka menete

Google Analytics alapon, Tag managerrel biztosítjuk, hogy a honlap látogatói a legnagyobb pontossággal kerülnek megmérésre. Ez elengedhetetlen alapja a sikeres konverzió-optimalizálásnak, hiszen ha nincsenek pontos adatok akkor nincs mire alapozni a mérést. 

Folyamatosan teóriákat hozunk létre, hogy az egyes aloldalakon milyen változtatásokra van szükség. A fejlesztőkkel együttműködve telepítjük a változtatásokat, majd A/B teszteket és kisérleteket futtatunk rájuk. A győztes verziót meghagyjuk, és új teória – teszt fázist indítunk.

cro
Magadra ismersz?

Kérj ajánlatot még ma!