Követőkből rajongó, majd vásárló

Social Media Marketing

A közösségi média felületek kiemelkedően hatékonyak a felhasználóinkkal történô direkt kapcsolatok kialakításában. A nyílt és zárt közösségek felületein alakíthatjuk ki az igazi bensőséges kapcsolatot a felhasználóinkkal, vásárlóinkkal.

Hallasd a hangod!

Valódi kapcsolatok

Együttműködünk a stratégia kialakításában, a tervezésben és megváltoztatjuk a kommunikáció minőségét.

Fejlesztjük az engagement mérőszámokat és a követőbázist: ezzel nő a honlapra terelt forgalom mennyisége.

Heti – havi rendszerben szállítjuk a tartalmat poszt kalendárok formájában. 

A tartalom létrehozása mellett figyeljük és felügyeljük az oldalad. Reagálunk a commentekre és serkentjük a kommunikációt.

A munkánk során nem csak a követőidre figyelünk, hanem rád is. Megértjük a céljaid és időben tájékoztatunk. Ott vagyunk ha szükséged van a szaktudásunkra. 

A fizetett hirdetésekre könnyű úgy gondolni, hogy azonnali megoldást hoznak. Az elejétől tudni fogod mire számíts.

Közösségi média felügyelet

A közös munka menete

A tone of voice tevékenységünkkel létrehozzuk a márka kommunikációs irányelveit. Ki a prototípus tartalom fogyasztó? Milyen helyzetben és érzelmi állapotban találkozuk a tevékenységünkkel? Milyen hangvétellel szólunk hozzá és mik a jellemző dolgok amikről mesélünk? A végén a közösségi média marketing a történetmesélés egy formája lesz. 

Tartalom, tartalom, tartalom. A minőség, a kreatív tálalás és közvetlenség építi fel a kommunikáció gerincét. A hatékonyság kulcsa a mérhetőség a kommunikációban is. Tartalom tervekkel (poszt kalendár) előkészülünk hónapról-hónapra, majd kihelyezzük a közösségi felületre.

A tervezetten létrehozott tartalom csak az egyik fele a sikeres közösségi kommunikációnak. Fontos, hogy a kialakuló párbeszédet felügyeljük és a részesei legyünk. A közösségi management tevékenységünkkel figyeljük és serkentjük a kommunikációt a nyilt vagy zárt közösségben.

Social media marketing
Magadra ismersz?

Kérj ajánlatot még ma!