WORDPRESS ÉS ELEMENTOR SZAKÉRTŐ ÁLLÁS AJÁNLAT

Teljes állás

Jelleg

Távmunka

Helye

2+ év

Tapasztalat

Folyamatos

Időtartam

40

Heti óra

Áttekintés

WordPress szakértőt keresünk a csapatunkban aki jól ismeri az Elementor honlap építőt. Az ügyfeleink és a házon belüli projektjeink fejlesztésében is részt fogsz venni. Jelentkezésedhez mellékeld a linkjét a legutóbbi munkáidnak. 

Kifejezetten fontos, hogy nyitott és újító személyiség legyél. Legyen érzéked a grafikához és design elemekhez. Ne állj meg ott, hogy bedobsz egy sablont és bemásolod a szövegeket. 

Az Astro 2015-ben alakult performancia ügynökség. A porfóliónk zömében nemzetközi tevékenységre fókuszál. Értékeink között szerepel a transzparencia, a munka és az eredmények szeretete és az együttműködő közösség kialakítása. Teljesen digitális életet élünk, nincs irodánk, szoftverekkel vezetjük a munkánkat és ezeken a felületeken tartjuk a kapcsolatot egymással. 

Milyen képességeket keresünk benned:

Hogy jelentkezhetsz?

Küldj egy emailt a hr@marketingastro.com címre. A levelet Czakó Előd fogja elolvasni. A levél title-jébe a pozíciót írd be! Kérlek figyelj arra, hogy a leveledben az email címed és a telefonszámod kimásolható legyen. Azaz legyen az is bele írva és ne kelljen a CV-dből bogarászni. A levélhez mellékelj egy önéletrajzot. A fényképes verzió preferált. 

Mi történik a jelentkezésed után?

Az egyes állás ajánlatainkra 10 – 70 ember között szoktak jelentkezni. A jelentkezők adatait összegyűjtjük egy spreadsheetbe a könnyebb kezelhetőség végett. 

A leveled feldolgozásakor kapsz egy emailt valakitől a csapatból, aki rögzítette a jelentkezésed. Ez lehet egy jelzés, hogy mikor jön dovábbi info és lehet az is, hogy a CV-d alapján nem tudunktovább menni. 

A projekt manager munkakörtől kezdve a juniorig minden esetben alkalmazunk valamilyen próba feladatot. Ez mindig úgy van kialakítva, hogy jellemezze a munkát amit az adott pozícióban végezni fogsz. 

Ha a próba feladatod alapján tovább tudunk menni, akkor meghívunk egy személyes interjúra. Ennek a keretében küldünk a szervezetről egy bemutatkozó videót és kapsz egy rövid, tételes emailt amiből a gyakori kérdésekre választ kaphatsz. 

A személyes interjú minden esetben két dologról szól. A gyakorlati készségek felméréséről és az összhang keresésről. 

Eddig nem volt rá példa, de leginkább azért mert nagyon gyors rekrutációs köröket folytattunk. Most már elképzelhető, hogy lesz, de csak akkor ha több mint 2 nagyon jó jelöltünk van.

Valamilyen formában értesítünk minden jelentkezőt. Ez alól csak akkor van kivétel, ha totál fogalmatlan jelentkezés érkezik, ami nem felel meg a formai követelményeknek. 

Minden más esetben legalább írásban jelezzük, hogy nem haladunk tovább az adott jelöltel. 

Várjuk a jelentkezésed!